skitiga uteserveringar…varför städas de inte?


Det har aldrig varit så många restauranger i Stockholm som nu, snart finns inte en gata med självaktning som inte har åtminstone en restaurang eller fick att bjuda på.

Det är ju skönt och många gillar uteserveringarna. Och tycker att somrarna vore fattigare utan de.
Själv gillar jag inte att sitta på stekande sol, så hellre sitter jag inne i den lugnare och svalare delen.

Men jag noterar år efter år hur smutsiga uteserveringarna är. Och folk verkar inte bryr sig, bara de får sitta ute. Det är flottigt och det är skräpigt. Jag han sett några ställen där de spolar rent på morgnarna men de är inte många.

Sen är det avfallshanteringen är ju vedervärdigt också. När jag går till mitt jobb passerar jag 2 restauranger, (jag bor ju bara 7 portar ifrån mitt jobb) men man kan känna lukten redan innan man kommer till där avfalls soporna tas ut. Det luktar ganska surt äckligt. Trottoaren är förstört och halt.

Undrar om inte restauranger har större ansvar hur miljön är i deras nära anknytning. Finns det inte något man kan göra.

Enligt en undersökning tycker turister att Sverige är så rent. Men jag tror inte att de menar att gatorna är rena utan att staden inte är förfallet, utan husen står fina med hel puts och snygga fönster. Att det inte finns nåt slum.

För när mina bekantar kommer hit tycker de att staden är förfärligt skräpigt och jag får hitta nåt och bortförklara varför är det så?

Annons

3 tankar om “skitiga uteserveringar…varför städas de inte?

  1. japp märkte av det när vi var uppe senast, speciellt på ställena runt Stureplan, geggigt på bord och stolar. När jag påpekade så glodde dom bara, kundförakt med andra ord.

    Gilla

  2. Jasså är stan skitig. Du får titta i skyn istället. Och stoppa bomull i näsan. Det skulle vara roligt att sitta på en uteservering och käka kulglass och glo på folk. Men jag har öppet till 15 augusti så jag får nog vackert hålla mig på min täppa här på vischan. Sen blir det en tripp till min födelsestad – Stockholm.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.