kvinna eller man


Jag är inte sportfantast, långt ifrån, men OS kan jag tycka är värt att offra tid på. Då är det två länder jag hejar på Ungern (mitt hemland) som brukar kamma hem en hel del medaljer och självklart Sverige som tyvärr inte hade så stora triumfer sist.

Men jag kommer aldrig förstå mig på doping, med andra ord fusk. Det är så ovärdig, och har absolut inget med fair play att göra. Att förstöra kroppen för att kunna säga jag var bäst. Jag var bäst i värden på att fuska.

Var en tränare som sa härom dan att han ser inget fel i att idrottare dopar sig, för om alla dopar sig då blir det på lika villkor. Och jag säger, om ingen dopar sig så blir det på lika villkor ändå. Och i en hälsosammare kropp.

Av oss vanliga förväntas förstås att leva ett liv hederligt, samtidigt alltfler elitidrottare försöker erövra toppen med fuskets hjälp. Allt fler är villiga att förstöra kroppen för att kunna glänsa. Att kunna kamma hem vinstpengarna.

Vart tog glädjen vägen? Den glädjen som utgjordes av att man tävlade på lika villkor. Utan att helt plötsligt vet man inte den som tävlar är man eller kanske en kvinna. Att nu måste man testa in deltagarna för att avgöra om man ska tävla bland kvinnor eller bland män?

Det speglar ju samhällets utveckling. Överallt fuskas ju, och gör du inte det så kommer du inget vart. Electrolux ser mellan fingrarna när det fuskas på deras satellitfabriker – det är inte deras problem, fast det är deras varunamn som solkas, flygbolag fuskar för att pressa priserna, samt ändå kunna öka på vinsten- att några människor dör på vägen gör ju inget de ombildar sig till nytt fuskbolag. Att det börjar fuskas på bygge börjar också uppdagas, man tummar på material lägger in tunnare plåt, kanske inte tillräkligt cement och vad vet jag egentligen okunnigt arbetskraft för att öka den egna vinsten, för de nybyggda husen blir inte billigare för det.

Det hederliga samhället är på väg att dö ut. Och de skyldiga straffas ju aldrig, då man kan nästan aldrig bevisa skuld i det snåriga upplägget.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/article2983308.ab

OBS! Länken fungerar inte längre, då den har tagits bort från aftonbladet. Varför? Har faktiskt inte en aningom.

3 tankar om “kvinna eller man

 1. Ja det är synd att sporten aldrig blir ren från doping, nu senast var det väl ett antal cyklister som åkte dit. OS är kul att kika på, men gör nån kanonresultat så blir man fundersam, kan han/hon vara dopad?

  Har en känsla av att vi kommer att få se en mängd kineser som vi aldrig sett förut göra en del superresultat. Dom lär ha en del idrottsmän som kan konkurrera med dom bästa från väster.

  Gilla

 2. Den här kulturen går snart under. Den är sjuk. Man ska vara ung och vacker och smal. Har du sett Paradise Hotell på TV 400 tror jag det är. Vilket jävla skitprogram. Det enda dom tänker på är hur dom ser och så smider dom ränker och intrigerna står som spön i backen.

  Gilla

 3. Fair play kallas det. Att alla kör på lika villkor, med öppna kort. Dvs inga otillåtna hjälpmedel eller fusk i någon form. Håller också på Ungern o Sverige (såklart) Speciellt ungerska töserna i konståkningen om vintern. 🙂 Må så gott.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.