Se på video hur media förvanskade verkligheten för att få ett bra story


Undrar hur mycket man kan lita på media. Förr några dagar sen kunde man läsa om människornas cynism, om hur mycket man inte bryr sig osv. Läs den ursprungliga artikeln här och mitt inlägg här, och den senaste här

Länken här, som jag fick av Galenzo visar en helt annorlunda bild av händelsen.

Jag och många andra har misstänkt att historien var starkt vinklade, men många trodde på den och blev upprörda. Upprörda så pass, att idag kan man läsa en dementi, där man skriver att visst brydde sig människorna och bilderna var tagna med en stark objektiv, som gör att människorna verkar vara närmare till kropparna än de var i verkligheten.

Men hur ofta vinklas verkligheten för att få oss upprörda? Hur ofta tummar man på sanningar för att få en bättre försäljning på lösnumret?

För några år sen visades en nyhetsinslag på nyheterna, där israeliska soldater slog palestinier till synes utan orsak vilket även förstärktes av extrem nära bilder och speakerns berättelse, där vi fick veta att soldaterna hade ingen som helst orsak till deras handlande. Men sanningen var att soldaterna utsattes av stenkastning vilket man kunde se i början av filmsekvensen, men det klipptes bort och nämndes inte alls i inslaget.

Världen är stor, det händer mycket överallt och dagligen. Ändå spelar ingen större roll vilken tidning man bläddrar i står det samma artiklar oftast med samma bilder illustrerade. Det är bara ordningsföljden som skiljer de åt.

Samma är det väl på tv, det finns hur många nyhetssändningar som helst tom en kanal som egentligen startades för att vara just nyhetskanal, men de kör samma nyheter som alla andra. Vad är vitsen med den då? Är målet att man ska lära sig utan till? Vågar inte någon utmana och skriva om andra saker? Som sagt världen är stor det finns hur mycket som helst som händer utanför Sveriges gränser. Hur är det i Mongoliet t.ex.? Finns det liv i Bulgarien, lever de? kämpar de? Har de fått det bättre sen marknadsekonomi infördes?

Med så många tidningar och tv-sändningar kan man inte ta upp annat än vad just konkurrenten gör?

Visst vi har internet och kan hämta information på annat sätt, men det tar sin tid det också, och det är alltid lättare att läsa på sitt eget språk, och det skulle ta mindre tid också. Varje tidning med självaktning borde ha 2-3 sidor för nyheter från världen som inte bara berör tragedier död och ännu mer död, utan lite mer vardag och hur livet går för övrigt. Åtminstone borde en nyhetskanal både i TV och i radio ta upp vanliga nyheter från världen. Jag har en farbror som tittar alla nyheter i TV. Alla. I slut ändan summerar han att alla visade samma sak. Jag tror faktiskt att han hoppas att någon gång blir olika inslag, och det vill han inte missa. Därför är det tvångsmässiga tittandet. Han får vänta nog länge. Eller…?

Men tydligen vågar ingen gå mot strömmen och med strömmen blir man bara hjärntvättad.

Annons

4 tankar om “Se på video hur media förvanskade verkligheten för att få ett bra story

 1. Jag bloggade förskräckt artikeln och blev rejält förbannad när jag insåg vad Aftonbladet gjort. Som tur är så fanns det dom som upplyste mig om fadäsen.

  Uruselt gjort av media!

  Gilla

 2. Antonia – klart det är en rosenböna som Jack the Beanstalk klättrar på.

  Vi skulle nog äta bönor lite mer – bra för allt!

  Ingen vågar gå mot strömmen. Det är streamline som gäller. Hur sjukt som helst. I Sverige rapar alla media upp vad TT säger och skriver.

  Skulle titta på TV i går kväll – massor med kanaler men bara skit. Sägre bara Paradies Hotel – Jeeeesssuuuuuuus vilket skitprogram!

  Här hade vi 30,3 grader i skuggan för en timme sedan. Puh!

  Gilla

 3. Hej!

  Noterade att du är länkad till artikeln och tänkte därför gå via dig med följande, dvs du kan bättra på posten med ny rubrik så får du garanterat mycket trafik:

  Här är videon 2 min lång som tydligt visar att det par i bakgrunden som sitter ner är de enda. Mänger med andra står upp och pratar, är chockade. Liken bevakas av två vakter. Blommor har lagts ner vid deras kroppar.

  http://www.videocomunicazioni.com/2008/07/19/torregaveta-muoiono-annegate-due-sorelline-slave/

  Skriv ny rubrik med ordet video i så folk blir attraherade att läsa här samt att den sprider sig då till andra bloggar. Dessutom är detta det perfekta sättet att slakta både Aftonbladet (som skriver “hävdar” om fotografens förklaring vilket underförstått ska uppfattas om att fotografen far med osanning, bara det är vidrigt av Aftonbladet) samt Expressen som kör samma fabricerade upplägg genomgående kring händelsen.

  Kör hårt, och kör över liars of media

  Mvh Galenzo

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.