ny sommarplåga


Det är skönt med semester. Jag njuter av den helt. Jag lever i nuet oftast och tänker inte alls på jobb och inte heller spekulerar jag hur det blir. Vädret berör mig inte heller. Det är ändå inget jag kan göra åt saken, eller hur? ( och det är likadant när jag jobbar, då är det jobbet som gäller och funderar inte på hur semestern har varit)

Men i år har det kommit in störningar i min semestertid. Oönskade mobilsamtal. Från Företag. Först ut var det TV-Licens. De kollade om de pratade med rätt person, sen undrade de om jag har TV. Jag besvarade frågan och tilla irriterande att jag skulle uppskatta om de inte ringer igen på mobilen, då är jag utomlands. Dagen efter ringde de igen. Antingen hörde hon dåligt eller kunde hon inte skriva, alternativt kunde inte någon läsa. Nästa samtal kom från Fortum. De hade nåt supererbjudande. Vilket erbjudande det var orkade jag inte lyssna, utan bad henne återkomma ( behöver jag tillägga att de inte gjorde det sen jag kom hem).

Sen var det bankens tur.

De här samtalen irriterade mig verkligen. För det kostar MIG pengar. Man kan ju försvara sig att de inte vet att man är utomlands, men å andra sidan är det ganska vanligt att folk semestrar utomlands mitt i sommaren, eller? Och så länge inte priserna det samma oavsett var man befinner sig så vill jag inte bli belastad på kostnader jag inte har bett om.

Undrar om andra också har råkat ut för det? På ett sett var det skönt utan mobil, de slapp man onödigt försäljarsnack när man var ledigt. Nu kommer man aldrig undan längre.

Annons

3 tankar om “ny sommarplåga

  1. Försäljning i all ära, men de ska väl för 17 ringa på hemtelefonen!! I alla lägen. Är det ingen som svarar där är man inte hemma och kan inta ta telefonsamtal. Jag använder bara mobilen till nödsamtal, dvs endast nära vänner och familj har numret. 🙂

    Gilla

  2. Ja märkligt att dom måste ringa i semestertider? Dom borde ligga lågt när dom vet att dom flesta ligger i hängmattan. Dom blir mer och mer aggressiva på försäljarfronten.

    Jag hatar dessa mobilförsäljare som hoppar på en överallt och inte fattar att ”inte intresserad” betyder försvinn!

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.