Cykla där du ska cykla! och ge fan i trottoaren.


Våren är här eller kanske tom sommar får vi njuta av (om man nu gillar värme, vilket jag inte gör). Och med den fina väder myllrar stan av cyklister. Och det är toppen för de, men jag blir återigen bara förbannad över det hänsynslöshet de så ofta visar.

De är fan överallt. Trottoar, torg, bilbana. De tar genvägar och skiter i allt. Stan är full av cykelbanor, men cyklister verkar tro att allt utrymme är för att nyttjas av dem.

Bilister stannar för att släppa en över vid övergångställe. Det gör inte cyklister. Idag missade gröngubben för cyklisterna var så många att jag inte kunde gå igenom (de hade fritt läge) och när jag väl försökte ta ett steg in i myllret då kom genast en från andra hållet också.

Hur gör man? Och varför finns inte samspel mellan cyklister och omvärlden? Aggression som härskar, och det de som blir förbannade om jag råkar ta en snesteg och de behöver väja för att undvika kollision. Men jag går ju på trottoaren.!!!!!
Ibland funderar jag på att strö ut lite småspik, i alla fall på trottoaren närmast mitt hem. Bara för att djävlas tillbaka.

Cykla där du ska cykla! och ge fan i trottoaren.

En tanke på “Cykla där du ska cykla! och ge fan i trottoaren.

  1. Ja det ar samma sak i London, man far verkligen passa sig for cyklisterna som inte foljer nagra regler. De verkar aven vara de trafikanter som lider mest av road rage. Jag kan inte ens uppskatta de ganger da jag hort en cyklist have ur sig en anmarkningsvard mangd okvadesord, elle hoppat av sin cykel for att attackera en bil/bilist.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.