Riv fängelserna det är ändå bara oskyldiga som sitter där…


Åtalet mildrades för de som sparkat ihjäl Riccardo. Två friades helt. Så är det fritt fram att sparka ihjäl folk som grupp. Det är ju svårt att bevisa vem som utdelade den dödande sparken. Men är det bara en spark som dödade Riccardo? Tror inte det.

Undrar om rättsobducenten har tagit fram hur många sparkar Riccardo fick sammanlagt. Jag har aldrig läst juridik, men har aldrig heller förstått varför är det så viktigt att i såna situationer envisas att det var EN som var ansvarig? Ingen av de fem har försökt stoppa våldet. Ingen sa nu räcker det. Alltså alla är medskyldiga till Riccardos död och borde dömas därefter.

De döms nu till mildare straff, 1 års sluten ungdomsvård. Hovrätten tyckte att 3 år är för högt. För högt för att de har tagit en annan människas liv.

Jag förstår att höga straff inte avskräcker för att begå brott, men att inte ha något straff för begått brott kan inte heller vara rimlig. För snart är man där. Varför ens ha rättegångar. Det kostar bara en massa onödiga kostnader för samhället och att sätta människor i fängelse hjälper ju ändå inget, så varför ska vi ha fängelser. Riv de.

Nu ska även brottsregistret ses över och förkortas från 10 år till bara 5 år. Varför? ta bort det. Ansvar, vad är det? Varför ska man överhuvudtaget ta ansvar för sina handlingar?

Man ser gång på gång att alltid offret och deras anhöriga som drar det kortaste strået. Riccardo kommer aldrig växa upp, aldrig ställa till med bråk, aldrig träffa sin drömtjej, aldrig få en utbildning, aldrig bilda familj och aldrig…aldrig..aldrig…

Killarna däremot har redan ställt till en hel del på väntan på sina domar, och om några år kommer de inte ens ihåg vad de har gjort och varför, kan leva sina liv utan påföljder.

Bravo Sverige!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2410186.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2411048.ab

2 tankar om “Riv fängelserna det är ändå bara oskyldiga som sitter där…

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.