Nära att tappa byxorna


Framför mig går en kille med nedhasade byxor. Jag reagerar för först tror jag att jag ser hans alltför vita skinkor blicka fram, då byxorna är redan nere vid ja… var, nedanför rumpans rundning. Han drar den tillbaka. Några steg till så är den halvvägs ner igen. Och igen …och igen….och igen. Den vita som skymtade fram var ju hans flortunna underbyxor, som var genomskinliga.

Jag undrar hur jävla jobbigt det måste vara att gå några steg och sen känna att byxorna åker rutch hela tiden. Vad är vitsen med den typen av mode.

Det fanns en gammal gubbe här i Vasastan som gick runt med i alltför stora byxor, som han höll upp med ena handen, så att han inte skulle tappa de. Såg väldigt jobbigt ut. Har hört att folk har försökt att ge honom ett skärp för att underlätta livet för honom. Men det ville han inte. Det var liksom ans grej. Han kände sig nog trygg med byxorna i handen. Gav honom den identitet som han nog tappat sen längesen. Nu har jag inte sett honom länge. Så han kanske gått ur tiden.

Jag skulle nog bli galen om jag skulle behöva hålla koll på att min kjol eller byxor ska sitta på sin plats hela tiden. Slöseri med energi.

6 tankar om “Nära att tappa byxorna

  1. Vill man ge ut böcker blir det sjåigt. Vem ska trycka – det är svårt att ge ut – men kan ju trycka på nätet och ta en viss ekonomisk risk själv. Det är det vi pratar om. Sen tänker jag trycka upp fler vykort. Jag har tre motiv nu som jag redan har tryckt upp – men tänker ha café och bakstuga i sommar och vill sälja lite fler kort/motiv. Surfar på nätet efter billigaste alternativ även där. Det lönar sig kan jag tala om – fast det är ett tidskrävande arbete initialt.

    Gilla

  2. Vilken knasig filur, både den äldre, och den yngre. Förstår inte vitsen. 🙂 Jag ogillar mest tröjor som åker upp, så man får börja med att dra ned dem, eller gå och dra i dem, för man börjar frysa om rygg eller mage när man är ute och går. Långa kläder, täckande kläder, kläder som sitter kvar… är bra att ha.

    Gilla

  3. Håller med! Modet är att halva arslet ska synas och brallorna ska vara på väg att åka av. Fy fan va´fult. Så ska man ha en kejda hängande på låret. Var på ett ställe i går och Såg Plura/ Eldkvarn. Där gick det omrking ungdomar i den där stilen. Undrar vad det kallas. Förr sa man gällivarehang – men det här är något annat.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.