Vad är meningen med schlagerfestivalen?


Förr i tiden innan det blev inne med olika förhandsundersökningar – typ vem tycker du borde vinna? – Lyssnade man låten och röstade man fram det man tyckte var bäst.

Idag verkar ingen bry sig om låten det är artisten som är den viktiga ingrediensen.
Förra lördan kunde man rösta fram redan dagarna innan vem som borde vinna. Flest röster gick till Amy Diamond och Christer Sjögren. Då har ingen hört låten än. Den här gången såg jag ingen undersökning av den här sorten (kanske missade den) men upplägget var ganska glasklart. Carola och Andreas SKA vinna. Resten av låtarna var bara så där. Även deras också.

Märkligt också att det var nästan bara killar som uppträdde i Västerås. Alla svart klädda. Utom de som vann. Vet inte om låten var så bra men de stack ut och man kommer ihåg de.

Undrar också varför Carolas låt är alltid sist i framförandet? För att de som röstar ska ha den färsk i minnet. Tävlingskommitèn har gjort nog det mesta för att få henne till vinnare, men tittarna hade helt klart en annan åsikt.

Smaken är ju olika. Jag gillar överhuvudtaget inte ballader, särskilt inte de svulstiga Celine Dion inspirerade varianterna, ändå fastnade för just balladerna i den första uttagningen. De minns jag. Melodierna från i Västerås minns jag inte alls.

 

 

Annons

3 tankar om “Vad är meningen med schlagerfestivalen?

 1. Hej
  Om jag får vara lite motvalls ha,ha så tycker jag senaste delfinalen just visar att det är låtarna som går vidare.Carolas låt höll helt enkelt inte.Och för en gång skull så har Sanna en riktigt bra låt.
  🙂

  Gilla

 2. Du är inte så dum du! Med det menar jag att du tänker väldigt bra och högt så vi får ta del.
  Det är ett väldigt svensk uttryck som kan se nedsättande ut i skrift om man som du tar bokstavligt på ord för att det inte är dina egna infödda bokstäver eller hur jag ska skriva det.
  Melodifestivalen såg jag aldrig förr när jag var yngre, inte satt jag hemma och tog del av det, jag var ute och dansade.
  Men nu har jag tydligen nått den ålder då man sitter där och tar del av eländet. Jag är fortfarande inte så imponerad och blev väl lättad att inte Carola vann. En del har divalater för sig och det är inte trevlig att ta del av.
  Tvillingarna som gick vidare hade i alla fall en glad sång som jag tror att fler kan tycka om, lite disko hurtigt så där lagom.

  Gilla

 3. Jag kan inte påstå att jag gillar låtarna hitills, väntar mig alltid något bättre, men luften gick nog ur mig när Christer Sjögren gick vidare. Att Carola inte gick direkt till final ser jag som ett sundhetstecken, ingen vidare låt.

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.