Valet i USA tråkar ut mig.


Varför tvingas daglig rapportering på oss från primärvalet i USA?  TV, radio, tidningar och speciella Usa- bloggar. Det går ingen dag utan att man matas med hur primärvalet går där borta.Minst halva nyhetssändningen handlar om USA.  Av en halvtimme. 15 minuter av 30 minuter. Är det rimligt?

Men för gud skull valet är ju först den 4 november.  Jag förstår att USA är stor makt och har stor betydelse för resten av världen vem som sitter vid makten. Men varför behöver vi här i Sverige följa varje minut?  Kan vi påverka utgången? Knappast.  Kan vi ge våra röster? Skulle inte tro det. Påverkar utgången oss? Säkert. Men för den skull behöver vi inte lära oss utantill hur och varför de ska rösta fram den blivande världsförstörare.

Undrar om USA följer svenska valrörelsen på samma minut för minut sätt? Eller om överhuvudtaget de följer något annat lands valförberedelser?

Sverige som USA:s blivande delstat?

AB , Expressen,

DNSvd

Annons

2 tankar om “Valet i USA tråkar ut mig.

  1. Håller med, visst är utgången viktig och intressant, men allt som sker behöver inte kablas ut här, vi har nog med egna problem både i Sverige och Europa som borde uppmärksammas mer.

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.