marsmänniska vs sjöjungfru


Ja, vad ska man säga. Helt plötsligt spekuleras i att det skulle kunna finnas liv på planeten Mars. Och helt plötsligt hittas en bild av en ”rymdfantast”.

För att jag ska köpa nyheten behövs nog mer än en ”rymdfantasts påhitt. Tycker inte låter seriöst. Och varför hittar man bara en staty. En staty som dessutom starkt påminner om den Lilla sjöjungfrun i Köpenhamn.

Det är rena rama Apornas planet. Hittade de inte där i
slutscenerna Frihetsgudinnan eller nåt sånt? Jag tror nog att någon har bara extremt tråkigt på NASA, och vill skaka världen för att väcka intresse för nya projekt.

Tittar man noga på bilden så kan man nog läsa in mycket mer. Vad är det tex på bildens nedre högra del. Skulle kunna vara kanske en delfin, eller en annan staty som störtades av huliganer och nu ligger där med armarna utsträckt. 😉

Men som jag skrev i ett tidigare inlägg så tvivlar jag inte en sekund på att vi är inte ensamma i universum. Problemet är mer att vi söker efter liv som är närapå lik jordlivet. Och det kanske blir svårare att hitta. Vi utgår ifrån att det måste finnas vatten, och syre och rätt temperatur. Vi behöver syre, men en annan typ av ”liv” kanske inte alls behöver syre, inte alls behöver 30 grader plus utan klarar även 400 grader både minus och plus, och vi kanske inte ens ser dem.

Neeeej jag tror inte på liv på Mars.

Aftonbladet

Expressen

SvD

Annons

4 tankar om “marsmänniska vs sjöjungfru

  1. Jag tror nog inte heller på liv på Mars. Men andra planeter och andra solsystem är ännu väldigt outforskade. Om man kikar på serierna om Stargate på tv så får man en helt annan fantasi att hoppas på. Iof pratar ju alla engelska i sådana tv-serier, men ändå. 😉 Förutsättningarna för liv är väldigt olika, även på jorden, bara det att vissa däggdjur lever i vatten, och andra inte. Vissa djur klarar av värme, och andra inte… 🙂

    Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.