Folk på språng


Jag har aldrig förstått mig på varför man ska springa runt med gigantiska pappersmuggar och smutta på kaffe. Undrar om man springer runt med te också?

Vad är det fel på att sätta sig ner en stund och njuta? Var det inte därför man började dricka kaffe och te för att skapa utrymme för avkoppling och umgänge? Men nu är det nya tider. Tider när ingen har tid. Allt ska göras medan man är på väg. Äta, dricka kaffe, prata i mobilen, vara uppkopplad överallt. Och när man kommer hem finns inte heller utrymme för vilande. Motoriken och hjärnan är i gång. ( I alla fall hos mina grannar ovanför. Jag tror inte ens att de har något att sätta sig på. De är i gång hela tiden. Överdriver inte det minsta. De stupar i säng först vid 12, 1 tiden på natten. Fram till dess är de i gång. Sen de har flyttat in för 4 år sen. Ingen ro ingen vila.)

Det är väl inte så konstigt att de utbrände blir bara yngre och yngre. Snart föds de med utbrändhet. Vem vet kan hända att alla dessa överaktiva barn är resultat av föräldrarnas ovilja att ta det lugnt då och då.

Vad är det på fel att sätta sig och njuta av en kopp kaffe? Ur en porslinskopp. Men prata om klimatet gör alla, men få som tänker längre än näsan räcker.

DN

3 tankar om “Folk på språng

 1. Ja du har så rätt, sen tycker jag kaffe i pappersmuggar smakar sämre. Helt klart är att i vårat samhälle snurrar bara hjulen fortare, allt ska gå snabbt, när man snackar om micropauser då blir jag trött, vad är det för fel på att vila en timme?

  Jag är helt säker på att detta stressande är orsaken till många problem i samhället, vi har ju inte tid med varken barn eller övrig familj. Nånstans så tror jag att det snart kommer att bli ”inne att softa” eller bara önsketänkande kanske..

  Gilla

 2. Håller helt och hållet med dig. Varför går/springer alla omkring med en mugg med varmt kaffe/the?
  Det finns inte mycket som går upp mot att sitta på ett mysigt café och prata och njuta av det man äter och dricker. Jag trodde verkligen att cafékulturen var på väg tillbaka men jag vet inte riktigt var den blev av.
  Ha det!

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.