Förr i tiden fanns det bara en sorters restauranger. För köttätare.Idag är utbudet bredare, så man kan hitta renodlade vegetariska restauranger också.
Idag är det självklart också att om man går till en vanlig restaurang har de vegetariska alternativ.Annars skulle vegetarianer bli upprörda.
Jag läste i ett gammalt inlägg nyligen (hos citronmuffin – en blogg jag kan rekommenderar för övrigt) hur reaktionen blev när hon tog sin mor och syster till en vegetarisk restaurang i Berlin. Mamman sa: och vad ska VI äta här?
Och jag tycker att hon har rätt. Det är fel att separera mat på det sättet.I all restaurang borde finnas mat för både smak, även om betoningen ligger på vegetarisk ska man kunna köpa enklare kötträtter om man nu följer en kompis till en restaurang som titulerar sig vegetariskt.
Håller med dig där, ingen vettig restaurang har renodlat bara en sorts mat. Italienska, mexikansa, steakhouse, kebab – restauranger i Sverige har alltid någon form av ”husman” på matsedeln, så då borde väl vanliga restauranger, kvarterskrogar/vegetariska också ha för all smak? Även en vegetarisk restaurang borde ha åtminstone fisk- för det finns ju vegetarianer som äter fisk och skaldjur men inte rött kött eller fläsk. Hm. Nåja. 🙂
Hej!
Jag bloggar under Humlan nu.
http://blogg.aftonbladet.se/20458
Titta gärna in!
Karolina
GillaGilla
Håller med dig där, ingen vettig restaurang har renodlat bara en sorts mat. Italienska, mexikansa, steakhouse, kebab – restauranger i Sverige har alltid någon form av ”husman” på matsedeln, så då borde väl vanliga restauranger, kvarterskrogar/vegetariska också ha för all smak? Även en vegetarisk restaurang borde ha åtminstone fisk- för det finns ju vegetarianer som äter fisk och skaldjur men inte rött kött eller fläsk. Hm. Nåja. 🙂
GillaGilla