Stagflation som parkerar sig? Hoppas inte.


 

Stagflation. Ett ord jag har aldrig tidigare hört. Därmed min första stavning blev faktiskt stagfashion, antagligen tyckte jag undermedveten att det var roligare. Men det har ingenting med modet att göra, utan en motsättning mellan prisstabilisering och BNP-stabilisering.

Stefan Fölster, chefekonom på Svenskt Näringsliv varnar för just stagflation med andra ord får vi det värre.  Både inflation och arbetslöshet kommer att bli stor.

Alla pratar ju om att just nu är goda tider. Konstigt för jag i min verksamhet känner inte av det. Trots annonseringar i pressen, har inte fått in nya kunder.  DET har aldrig hänt under mina 25 år i branschen.  (Äger en skönhetsklinik Klinik Divage) Vi brukar sälja massviss med presentkort, men hitintills är efterfrågan minimalt. Jag har pratat med några kollegor och de har också märkt att efterfrågan har minskat på våra behandlingar.

Antagligen är mikroföretagere som känner av först innan det slår till på stor front. Det vore skönt att slippa, men allting går ju i vågor, så man kan inte räkna med goda tider hela tiden. 

Men stagflation är verkligen en hemsk kombination av elände, och är svårt att komma till rätta med. Senast fick man uppleva stagnation på 70 – talet, men då levde jag ovetandes i det glada östblocket, och sådana händelser gick obemärkt över oss. Vi hade typ andra problem ;).

Comboloan- en guide till bästa bolånen

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.