Harmoni upplevs väl olika av olika personer?


Bläddrar bland borstadsannonsen. Inte för att vill byta bostad, utan för att de ligger där i min brevlåda. Vilket slöseri med papper och arbetskraft egentligen. Kan inte va så bra för miljön. Den miljön som alla verkar vara så himla engagerad i. Men det är inte miljön jag vill skriva om, inte den globala. Fast det är väl grannens närhet är väl ett miljöproblem också.

Alltså läser en artikel i en av dessa oombedda (Svenska Dagbladets Magasinet heter det) tidningen. Mikael Beckman får visa upp sin alldeles perfekta lägenhet i skönt läge, lagom stor lagom färglös som det anstår stylist/inredare/kreativ redaktör/. De har alltid super många titlar, så svensons ska känna att talang inte har planterats hos dem.

Undrar vem har längsta titeln i Sverige som också använder alla titlar på sitt visitkort?

Självklart var det en hantverkare med varsamt hand och stor yrkeskunnande som gjorde om hans lägenhet (inte svart) till det suveräna osas som den är idag.

Själv får jag alltid ångest att jag har så mycket prylar hemma. En gång bad jag en kompis att ta bort några saker från min lya, men hon kom fram att hon inte heller kan ta bort något. Ja…

Mikaels råd till alla som vill inreda är att tänka framåt (vad man menar med det?) och skapa en bra basmiljö som håller.

Viktigaste är Harmoni. Det kan jag definitivt hålla med om. Men harmoni är väldigt vid begrepp. Jag kan uppleva harmoni där andra kanske bara blir irriterade och tvättom. Även om jag förstås förstår vad han menar.

Att anlita duktiga hantverkare är hans rekommendation. Aldrig quick fix. Så har man inte råd får man ha sin gamla slitna lägenhet kvar. Tur att jag är lit händig ändå.

Men jag gillade hans råd om att tänka på sina grannar och visa hänsyn. Det borde betydlig fler tänka på.  För det är nästan ingen som gör numera. Mina grannar som flyttade in snart 3 år sen, fortfarande är inte klara med renoveringen. Igår kväll var det dags att flytta möblerna runt. Passande tid för det runt 2200. Då de även tycker att mattor är överflödiga, så hör man varenda lilla steg de tar, inborrad i parketten.  Och eftersom de fortfarande renoverar eller vad de kallar det, så så har de aldrig en lugn stund utan som kaninerna i reklamen då gå och går och går även när alla andra har gett upp. Damsugning sköts också sent på kvällen, men det gör kanske inte så mycket, för DET görs inte alltför ofta, typ inför större fester.

Andra i huset har renoverat-bott klar-sålt- och flyttat, nya flyttar i och renoverar men det här paret tar ju priset.  Men under ett halvt år var de och reste runt. TACK! Då var lägenheten uthyrd till en man.  Har aldrig hört något under den tiden från lägenheten. Förutom när han tappade nåt. Hörde aldrig om att han går runt, jag vet inte kanske hade han vingar. Vilken lycka det skulle vara om paret hade sålt lägenheten till honom. Jag ber till de osynliga krafterna så att det blir så. Snart. Och om jag nu ändå håller på med och ber, ber jag flera kunder till vår lilla butik.  Känner mig nästan rädd och övergiven här. Det är så vackert väder idag med sol och allt.

Annons

3 tankar om “Harmoni upplevs väl olika av olika personer?

 1. Låter jobbigt med såna där grannar. Kan meddela att de här i Japan är extremt tysta, så till den milda grad att jag undrar om jag kanske är den som väsnas allra mest???
  Tänk om det är JAG som är den onda, illaväsnande grannen i detta huset? Usch vad otäckt. Men man kan ju inte vara knäpptyst hela tiden. Ibland råkar jag tappa saker eller slå mig i väggen mitt i natten och undrar hur mycket som hörs. Bättre kanske att inte veta. Hoppas att det blir bättre 🙂

  Gilla

 2. Gud vad du är rolig. Bakfull. Hoppas att du är bättre nu.
  Tack för inbjudan, är där i tankarna.
  Grannen hoppas jag bryter armen eller nåt, för tro det eller ej, men han var tvungen att hamra ikväll också. strax före 9 på kvällen.

  Gilla

 3. Fy fan för att bo i lägenhet. Har vuxit upp i en sån och vet precis vad du skriver om. Usch! Nu har jag inga grannar och vägen är på behörigt avstånd med lite trafik. Man kan inte ha det bättre. Hatar ljud som man inte kan stänga av…
  Nu är jag bakfull – drack för mycket igår och man är ju äldre. Så ikväll blir det inget fast vi ska ha en tillställning på bygdegården här i byn med underhållning och dans – från sju till ett på natten. Det snor i skallen när jag går – måste ut och få lite luft eftersom jag inte kan skita i tillställningen ikväll. Är med och arrangerar. Om du bodde i närheten kunde du komma och stuffa lite med lurkarna i denna trakt. Ha, ha, ha… va´kul. Roligast är det i garderoben där alla står och smygsuper…

  Gilla

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.