trottoarsyn…


Jag är en människa som ser. Verkligen ser. Jag antar att jag skulle bli ett utmärkt vittne också, om det skulle behövas för jag snappar upp det mesta runt om. Medan jag sitter här på vår nyöppnade butik (St:Eriksgatan 86 Stockholm) och tittar ut  genom skyltfönstret, ser jag människorna som går förbi här.  Huvudet hängande, stirrande på trottoaren.  Den är fin. Trottoaren. Lite blött så den glänser nog fint. Där finns nog några löv kvar från höstens fall. Städningen kunde nog vara bättre. Lite hundskit ligger nog kvar också. Det vill man inte kliva i. Kan förstå det också.

Själv tittar jag aldrig framför fötterna. Jag tittar runt, kollar in folk i allmänhet, bilar, hus affärer.

Det är så mycket att se, varför begränsa sig själv och sitt synfält till trottoaren.

Men visst har jag haft besök idag. En ville sälja en lott till Vasastans bandyklubb. Och en annan kom in för att tigga. Räckte fram en inplastad lapp med en text som var skriven med osynligt bläck för det gick inte att läsa. En ung kille i sina bästa år… Tyvärr mitt hjärta är av sten. Vi har inte heller dragit in pengar än på butiken, och min kompis har det magert, stackarn.  Som sagt killen var ju ung. Vad är det för fel på att jobba? Egentligen? Här fick han inget. Dessutom tror jag att om han fick pengar så skulle hans kompisar dyka upp också.

Hoppas att människorna får lön snart och upptäcker att våra prylar, kläder och hattar är något de vill ha mer än sina egna pengar. Det blir en fin byteshandel. Julen är för att alla ska bli lika glada och nöjda.

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.