…han ligger redan, sparka inte i hans huvud längre… vad är det för monster vi har fostrat?…OBS

Lördag eftermiddag. Vackert men kallt. De flesta tar långa promenader, shoppar, njuter av solen, medan andra ägnar sin tid åt för att klå upp varann.

Det är skrämmande och jag skakar fortfarande.

Jag sitter och äter middag. I ögonvrån ser jag att det är ovanligt stor rörelse i Vasaparken.

Tittar ut och ser unga killar springa. Sen vänder de sig bråk och springer tillbaka. Det blir lugnt ett tag. Men helt plötsligt dyker mobben upp igen nu på gatan istället för parken. Alla springer åt samma håll nerför Torsgatan mot Norrabanstorget.  Plötsligt snubblar en kille och ramlar.

Nej, gud, han snubblade inte, han sparkades ner, så han rullar ut på gatan och de fortsätter att sparka. Han ligger kvar i många minuter, folk försöker hjälpa till. Till slut kvicknar han till. Ställer sig upp på ostadiga ben…och…

Och fortsätter med mobben. Han har  inte lärt sin läxa än. Han har  dödslängtan och längtan efter revansch…

Den andra killen som låg reser sig också. Han kan inte gå rakt, stapplar runt, men fortsätter även han efter bråkstackarna.

Aggression och aggression. Varifrån får dessa unga all denna aggression? Jag vet inte vad saken gällde. Jag bara antar att det var sportrelaterade, men är inte säker. De hade inte supporttröjor på sig. De kanske bara bestämt sig för att bråka. Men att sparka på någon som redan ligger, det är svårt att greppa.

Varför inte lägga energin på att utmärka sig på annat sätt. Kanske just i idrott.

Polisen är ju här nu. De åker runt med bilarna. Tyvärr vet de allt för  ofta  inte vad de ska göra.Om polisen gör något får de skit för det. Gör de inget får de skit i alla fall. Även ambulanser cirkulerar.

Jag hoppas att ingen dör förstås, men grabbrna verkar ju ha en dödslängtan. Och vill gör upp med varandra…

Annonser

35 thoughts on “…han ligger redan, sparka inte i hans huvud längre… vad är det för monster vi har fostrat?…OBS

 1. Låt alla bråkstakar från alla lags fimor skriva på ett kontrakt att de själv har ansvar för alla sina handlingar under 3 dygn & att de inte kommer få någon hjälp de närmaste 3 dygnen, släpp sedan in dom som vill i en stor lagerlokal öppna dörrarna 3 dygn senare. På så vis blir inga oskylldiga skadade.Låt lagen ta sitt ansvar.Så fort det utbryter ett slagsmål på en match avbryt matchen tillfälligt och töm arenan spela sen matchen klart utan publik och press. Gissa om det kommer bli lugnt på matcherna speciellt om man även tar bort pressen, ett kort pressmeddelande om resultatet räcker.Man måste våga ta till med hårdhandskarna.MVHzzezzhttp://blogg.aftonbla…

 2. Hemskt hur kan man med att sparka på någon som ligger speciellt när man är ett helt gäng emot en det finns inga urskäkter i världen för sånt

 3. Vad hemskt.. Hände detta utanför ditt fönster? Vad gör vi med våra barn som mår så här egentligen. Världen är sjuk emellanåt.Kramiz Carina

 4. Vilken upplevelse. Det är tragiskt att deras aggression skall ge uttryck i sparkar och slag och att orden försvinner. Varför kan man inte bara ge varann på käften eller prata med varandra varför denna brutalitet???????

 5. Fan, du fick en bild på skiten, det helt meningslösa våldet!!! Arg blir jag, jättearg och ledsen över att all energi som kunde användas väl blir så destruktivt – riktas mot livet självt. Nå, vill bara tacka för din kommentar på min blogg. Värmde verkligen. har det knepigt just nu, men återkommer som bloggare när allt klarnat. Kram

 6. Ska du inte sälja dina bilder till Expressen och AB? Du kan ju tjäna några kronor!Angeående ord så är det farligt att säga nå´t!. Det var det under medeltiden – många har blivit uppeldade för att dom hade en annan åsikt om jorden versus Gud – Galilei t ex – han fick göra avbön. Annars hade dom eldat upp honom. Det tänker inga jag göra – göra avbön mejar där. Därför bloggar jag undercover. Ha ha ha!

 7. Ja det är ju det som är så konstigt. Att man tror ju inte vissa saker om folk och så är det dom som gör så hemska saker.

 8. Det är otroligt… jag blir rädd när jag tänker på hur samhället ser ut och hur det utvecklas.Har du visat dina bilder för polisen? Kanske det kan hjälpa dom?Kram // Iris

 9. Det är fruktansvärt med sådana här händelser…jag blir så ledsen att man har så mycket ilska inom sig. När ska dom lära sig att man inte har rätt att sparka någon…Kram

 10. Ja men 4 kg är vell ganske lagom,om du gikk på kuren i 3 veckor..med tanke på vad som är mest upptimalt för kroppen…ca 1 kg i veckan… Duktig du var..jag har vell ¨åra månader kvar*L* Kram

 11. Vad jag vet så är det supportrar till dif & helsingborg. Uppgort möte för att slåss. Dom kommer aldrig lära sig att sluta slåss. Kanske att dom drar ner på det när dom får barn. Men kicken dom får av att gå in i en fight är alldeles för stark. Sen måste jag säga att många av dom här killarna inte alls är fega och inte vågar slåss 1 mot 1. Det här är killar som kan slåss och gör det gärna mot likasinnade. OBS. Jag glofierar det inte på ngt sätt. Utan säger bara ren fakta.

 12. hu vad hemskt! fattar inte riktigt vart allt är på väg..Fängelset på min bild är ett specialfängelse för sexualförbrytare… och ligger mitt i stan! Det rosa lugnar förhoppningsvis ned de oroliga själarna.

 13. Det är nu redan försent för de killarna, men jag tror ligger en hel del vad föräldrar gör redan när barnen är yngre, men många som inte lägger sig i, och när de blir äldre då är det ofta försent.

 14. Usch… sånt där är så hemskt… Jag HATAR verkligen att sånt här händer! Och man är ju helt maktlös… Vad KAN man göra?

 15. När jag tränade judo så uppmanade jag två killar som alltid bukade bråka…. jag sa åt dom att ta en utmaning på judomattan…man emot man.Dom hade fått lära sig kast fasthållning och fallteknik helt gratis…. men då insåg jag hur ynkliga dom var, vi skulle ju kämpa på samma villkor…. coh tänk om det gjorde ont?Fega kräk alltså och det utnyttjade jag sen genom att ta en försvara mig med fotsvep när den ena av killarna sen gick till anfall och höll på att dunka min skalle in i en betongvägg….mjag glömmer aldrig hans rädsla.

Kommentera gärna, tack! :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s